"2010 - A fecskék védelmének éve" - vers és novella pályázat a fecskékről

Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven író amatőr íróktól várják a kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokat a szervezők.

Beérkezési határidő: 2010. május 28, péntek éjfél.

Barátok Verslista és a Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: "2010 - A fecskék védelmének éve" - vers és novella pályázat fecskékről. 

A nemzetközi biodiverzitás védelmi évben, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madárfajok fogyatkozásának veszélyére hívja fel a figyelmet! A hosszútávú vonuló énekesmadarak között kiemelkedően sok veszélyeztetett faj van, ezek európai állományai az elmúlt 15-20 évben folyamatosan csökkennek. Az MME az eltűnő madarak nagyköveteiként a fecskéket választotta az év madarainak 2010-ben! Veszélyeztetett madarak: partifecske, molnárfecske és füsti fecske.

Molnárfecskék (Fotó: Csonka Péter)

 

A pályázat kiíróinak célja, hogy az amatőr költőknek és íróknak e módon is segítsék interneten történő megjelenésüket; hogy felhívják a figyelmet e pályázat keretein belül is a természetvédelemre, a veszélyeztetett madarakra.

A pályázaton korlátlan számú írással lehet indulni a megadott témakörben. A beérkező írásoknak a címben megadott madarakról kell szólnia, azokat kell bemutatnia, vagy a védelmükre kell a figyelmet felhívnia.

További információ: attila@vpm.hu

Cím: A fecskék védelmének éve - 2010
Kiíró: Vizuális Pedagógiai Műhely, Barátok Verslista
Határidő: 2010. 05. 28.
Pályázhat: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.

A kezdeményezést ezúton is üdvözli az MME!

© MME-BirdLife Hungary »

© Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) | mme@mme.hu
Kiemelten közhasznú társadalmi szervezet | Postacím: 1121 Budapest, Költő u. 21.
Adószám: 19001243-2-43 | Számlaszám: 11712004-20011215