Tokaji partifecske hajózás - 2011. május 14-15. (szombat-vasárnap)

Tokajtól északra, a Felső-Tisza szakadásos partfalaiban találhatók Európa legnagyobb egybefüggő partifecske telepei, melyek egyben az utolsó jelentős természetes fészkelőhelyei a fajnak kontinensünkön. Az MME a 2010-es fecskevédelmi évben hagyományteremtő szándékkal indította el a teleplátogató tokaji partifecske hajózási programot. A különleges madármegfigyelő sétahajózás keretében két napon keresztül, naponta legalább három alkalommal mintegy két órás utakat teszünk egy kétfedélzetes hajón a nászidőszakban nyüzsgő partifecske kolóniákhoz.

A partifecske hajózási program 
A partifecske sétahajózás Tokaj központjából, a híd lábánál lévő Bonchidai Csárda melletti kikötőből indul. A Danuvia kétszintes, 110 férőhelyes, panorámaablakos és kilátófedélzetes hajó, ezzel indulunk naponta legalább három alkalommal 1,5-2 órás túrákra az északi folyószakaszra, ahol megállunk a száz és száz fészeküreggel átlyuggatott természetes partfal-szakadásoknál, ahol körülöttünk nyüzsög az udvarlási lázban égő, magukat nem zavartató partifecskék több ezres "felhője". Beszámoló a tavalyi programról >>

A túra különleges szolgáltatásaként madarász terepi vezetőink hangosbeszélőn keresztül végig "közvetítik" az oda-vissza úton látott érdekességeket, és magyarázzák a fecskék viselkedését.

 

További információk >>

© MME-BirdLife Hungary »

© Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) | mme@mme.hu
Kiemelten közhasznú társadalmi szervezet | Postacím: 1121 Budapest, Költő u. 21.
Adószám: 19001243-2-43 | Számlaszám: 11712004-20011215