Nagy Károly - MME blogja

Fecskerajz pályázat – Díjátadó a Sóstói Múzeumfaluban

Az MME Nyíregyházi csoportja tavasszal fecskés rajzpályázatot írt ki, "A 2010. év madarai a fecskék" címmel. A felhívást Szabolcs-Szatmár-Bereg megye iskoláiba küldtük ki, de az internetes felhívásnak köszönhetően a megye határain kívülről is érkeztek rajzok és festmények. Nagy örömünkre sokan ragadtak ceruzát, zsírkrétát, ecsetet vagy linómetsző kést a kezükbe, s végül 276 gyermek és fiatal küldte meg alkotásait.

Fecskekamera – Az első hét nap és az előzmények

A madarak életébe, rejtett költési viselkedésébe betekintést nyújtó fehér gólya webkamera oldalunk sikerén felbuzdulva - a 2010-es fecskevédelmi év részeként - elindítottunk egy füsti fecske fészekkamerát is.

Kezdődhet a fészkelőhelyek, fészkek és lakóik megfigyelése!

Egyre több fecske érkezik meg költőterületére, így kezdődhet a fészkelőhelyek feltérképezése. Ha Ön is szeretné segíteni munkánkat, hogy pontosabb képünk legyen az év madarainak költő állományairól, akkor keresse meg fészkelő-helyeiket, számlálja meg fészkeiket és figyelje meg lakóiknak életét!

Érkeznek a fecskék, de még nem csinálnak nyarat.

Szépen lassan egyre több fecske érkezik a Kárpát-medencébe, s a korai érkezők már a fészkeknél is megfigyelhetőek. De az állományok zöme még csak a következő hetekben jön haza a hosszú és veszélyes afrikai útról.

Fecskefigyelő blog - A honlap indulásával a blogolás is megkezdődik.

Ebben a blogban (interenetes napló vagy weblog, kinek, hogy tetszik) a fecskékről írunk, s főként a fecskék megfigyelésével kapcsolatos élményeket, eseményeket tesszük majd közzé.

Tartalom átvétel
© MME-BirdLife Hungary »

© Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) | mme@mme.hu
Kiemelten közhasznú társadalmi szervezet | Postacím: 1121 Budapest, Költő u. 21.
Adószám: 19001243-2-43 | Számlaszám: 11712004-20011215